Seija Strand

Seija Strand halusi olla mukana lisäämässä ihmisten näkyvyyttä liikenteessä.

Siitä se lähti, ja ihastuttavat Minä olen tärkeä, Arvokas, Kallisarvoinen, Merkityksellinen, Loistavaa-minä loistan vaan –heijastimet saivat alkunsa.

www.seijastrand.fi
”Yleensä hassunhauskat asiat tapahtuvat omalla painollaan ja etenkin omalla ajallaan.

Tutustuin Saintex Oy:n Susannaan jonkin aikaa sitten. Meillä yllätys, yllätys synkkasi tosi hyvin ja sovimme tärskyt heidän toimitiloihinsa. Pääsin tutustumaan siihen, miten heijastimet oikein tehdään, miten prosessi etenee ja kuinka ”uunista” tulee ulos tuo pieni, mutta niin tärkeä kapine – heijastin!

Vakuutuin! Perheyritys, toiminut vuodesta 1948 ja nyt toinen sukupolvi jatkaa yhden miehen yritystä menestyksekkäästi eteenpäin.
Siinä kaffetellessamme ja tuotantokierroksen tehtyämme, Susanna heitti idean ilmoille: ”Seija, suunnittele meille heijastimia!”.

No toinen meistä hulluakin hullumpi eli minä vastasin epäröimättä: ”Ilman muuta! Olisi mahtava olla lisäämässä ihmisten näkyvyyttä ulkona liikkuessaan.”
Siitä se sitten lähti, oikea aika ja oikea paikka!
Minulle hyvin tärkeä asia suunnittelussa on turvallisuus, käytännöllisyys ja toiminnallisuus.

Heijastimia pohtiessani kysyin itseltäni mikä on tärkeää? Vastaus sinä, minä me kaikki. Tässä kiireisessä ja kovassakin maailmassa ihminen voi välillä huonosti. Jokainen meistä kaipaa arvostusta, kunnioitusta ja turvallisuutta. Näistä ajatuksista syntyi Minä olen tärkeä, Arvokas, Kallisarvoinen, Merkityksellinen, Loistavaa-minä loistan vaan -heijastimet.

Sanojen lisäksi pohdin materiaaleja, jotka ovat minulle tärkeitä. Rakas, edesmennyt isäni oli valtavan taitava käsistään ja rakasti puuta. Puu kaikessa yksinkertaisuudessa ja mahtavuudessaan. Puun vuosirenkaat kertovat tarinaa, ne ovat kerrostumia vuosista ja ovat nähneet paljon. Näistä ajatuksista syntyi Kanto-heijastin.

Mielikuvitus ei vaan lopettanut pohdintaa ja seuraavaksi olinkin jo ajatuksissa siitä miten eri pinnat heijastavat eri lailla. Syntyi Heijastus-heijastin.
Olisin vaan voinut jatkaa ja jatkaa pohdintoja ja keksiä lisää heijastimia. Mutta, pysyköön suutari ns. lestissään ja näillä aloitetaan.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huoli. Ollaan näkyviä ja ylpeitä itsestämme!”
-Seija Strand

Seija Strandin heijastimet löytyvät Heijastinkaupasta