Haamuheijastin

Näkyvää heijastinpäivää 1.10.!

Valtakunnallinen heijastinpäivä on startti pimeään heijastinkauteen ja sitä vietetään nyt jo kymmenettä kertaa. Päivä muistuttaa heijastimen tärkeydestä pimeiden maantietaipaleiden lisäksi myös taajamissa.

”Teemapäiviä ja tempauksia tarvitaan liikenneturvallisuustyössä, sillä unohtaminen on inhimillistä. Oikea-aikainen muistutus kannustaa aloittamaan heijastinkauden viimeistään nyt”, Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen toteaa.

Nyt on aika kaivaa heijastimet esiin, tarkistaa niiden kunto, varustautua ja hankkia mahdollisesti muutama lisää ja kiinnittää näkyvälle paikalle syys-/talviasusteisiin. Myös lemmikki kannattaa varustaa heijastimella.

Liikenneturva on tänäkin vuonna esillä kampanjalla. #Vahvastinäkyvä-kampanjassa kannustetaan kiinnittämän heijastimet ulkovaatteisiin jo kauden alussa, sillä syy käyttämättömyyteen on usein miten unohdus. Kampanjan tarkoituksena on herätellä heijastinkauteen yksinkertaisella sanomalla: Muista heijastin. Kampanjan kasvoina toimivat jääkiekkoilija Noora Räty ja urheilija, entinen vapaaottelija Teemu Packalén.

Kausi alkaa – ole #VahvastiNäkyvä.

Toivotamme kaikille valoisaa ja turvallista päivää!