Näin syntyi Muumi-tuoksuheijastinsarja

Suomalainen heijastinvalmistaja Saintex lanseerasi tänä vuonna kehittämänsä innovaation – tuoksuheijastimen. Loppusyksystä aloitettiin yhteistyö Moomin Charactersin kanssa, jonka tuloksena syntyi ainutlaatuinen ja ihastuttava Muumi-tuoksuheijastinsarja. Jokainen sarjan heijastin kertoo oman tarinan ja herättää tunnetut Muumi-hahmot eloon ainutlaatuisella tavalla.

Mistä idea Muumi-tuoksuheijastimeen sai alkunsa?

”Idea tuoksuheijastimeen on ollut Saintexissa kehitteillä jo useamman vuoden”, kertoo Saintexin toimitusjohtaja Susanna Blomqvist. ”Kun Noora aloitti meillä graafikkona ja tuotesuunnittelijana, saatiin tuoksuheijastimen kehitystyö kunnolla käyntiin ja toteutettua” Susanna jatkaa. Hän kertoo, että on jo pidemmän aikaa toivonut yhteistyötä Saintexin ja Moomin Charactersin välillä. ”Vinkkasin sitten Nooralle, että mitä mieltä hän oli Muumi-tuoksuheijastinideasta ja Noorahan innostui” Susanna nauraa.

”Muumit ovat olleet minulle tarinoina ja animaatioina todella läheisiä lapsesta asti ja Muumi-hahmojen persoonallisuudet ovat aina tuntuneet tutuilta. Näitä hahmojen piirteitä löydän niin itsestäni, läheisistäni kuin ystävistänikin” kertoo Noora Taijala. ”Oli ihan mahtavaa, että sain vapaat kädet toteuttaa tämän Muumi-tuoksuheijastinsarjan. Idea yhdistää Muumien visuaalisuus yhdessä tuoksun kanssa, syntyi siitä, kuinka tuoksut meissä ihmisissä muodostavat ensimmäiset mielikuvamme. Muumi-tuoksuheijastimissa jokaisen hahmon ensimmäiset muistot tai tärkeät asiat näkyvät Muumi-hahmon ympärillä. Esimerkiksi Muumimamman viereltä löytyy hillopurkki, joka kuvaa muistoja hänen isoäidistään ja tämän reseptikirjasta. Reseptikirjasta, josta Muumimamma ammentaa usein ohjeita omiin keitoksiinsa ” tarkentaa Noora.

Muumi-tuoksuheijastimia on tällä hetkellä myynnissä Heijastinkauppa.fi -verkkokaupassa sekä Moomin Shop Esplanadissa, Helsingissä.