Meidän työntekijä, Ebba

Kuka: Ebba, tuotantotyöntekijä
Työvuosia: 20

Pisimpään Saintexilla työskennellyt moniosaaja  Ebba on nähnyt kenties isoimmat muutokset Saintexin tuotannon arjessa. Vaikka tälläkin hetkellä paljon tehdään käsin, Ebban aloittaessa esimerkiksi saumauskoneet olivat käsikäyttöisiä.

Ebba aloitti työt lähettämön puolella. Hänen tehtäviin kuului pääasiassa lähtevän puolen tuotteet. Ebba kertoo, että hänen aloittaessaan ei ollut tietokoneita, ja muun muassa kaikki lähettämön laputkin kirjoitettiin käsin. Muutos on ollut huomattava verrattuna tähän päivään. Ebba siirtyi avustamaan sesongin tuomassa kiireessä saumaamon puolelle. Lopulta lähettämön tehtävät jäivät vähemmälle, vaikka varaston puolella Ebbaa vielä näkeekin.

Ebba kertoo, että saumatessa ei riitä pelkkä laadun tarkkailu. On tunnettava koneet niin hyvin, että tietää niksit kuinka hioa laatu vieläkin paremmaksi. On tiedettävä mitä tehdä, jos ongelmia ilmenee. Vankalla ammattitaidolla Ebban työ sujuu jouhevasti ja nopeasti. Työn miellekyyttä lisää hyvä tiimi ja yhteistyö. Kehuttavan hyvästä ammattitaidosta kertoo jo sekin, että ehti Ebba kerran Saintexilta lähteä, mutta vaan kävi niin, että takaisinhan hänet haettiin.

Varsinaista suosikkiheijastinta Ebballa ei ole, mutta mieluisimpia ovat vanhempi design. Näistä esimerkiksi perhonen.