Aarnion Pony -istuimesta on tehty myös designheijastin

Eero Aarnion retrospektiivinen näyttely avautuu Designmuseossa

Designmuseossa avataan pian laajin koskaan esitetty näyttely Eero Aarnion tuotannosta ja muotoiluajattelusta. Yhden suomalaisen modernin muotoiluhistorian kansainvälisesti tunnetuimman suunnittelijan töihin pääsee museossa tustustumaan 8.4.-25.9.2016.

Kattava näyttely Aarnion tuotannosta aina 1950 -luvulta nykyhetkeen

Designmuseon retrospektiivinen näyttely esittelee kattavasti 83 -vuotiaan Eero Aarnion huonekalu-, valaisin-, pienesine-,  ja uniikkituotantoa aina 1950 -luvulta näihin päiviin. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös harvemmin nähtyjä alkuperäisluonnoksia. Materiaalia on päästy kokoamaan Aarnion työpöydältä ja tehtaiden tuotantolinjastoilta. Professori ja sisustusarkkitehti Eero Aarnio henkilökuvaa tuodaan esille muun muassa valokuvien, henkilökohtaisten esineiden sekä filmimateriaalin avulla.

Eero Aarnion tuotannossa ”Hullunkurisuuden ja kurittomuuden sekä modernin pelkistetyn muodon yhdistelmä saa aikaan kiinnostavan jännitteen ”, toteaa näyttelyn vastaava intendetti Suvi Saloniemi.

Pian avautuvaan näyttelyyn voi käydä etukäteen tutustumassa Designmuseon verkkosivuilla.

 

Pony -istuin ja Tupla Kupla -valaisin saivat heijastimen muodon

Eero Aarnio ja Saintex ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Tänä aikana Aarnion tunnetusta tuotannosta Pony -istuin, Tupla Kupla -valaisin, Doggy -rakennuspalikka ja Evergreen -kastelukannu ovat muotoutuneet designheijastimiksi. Heijastimiin voi käydä tutustumassa esimerkiksi Heijastinkauppa.fi –verkkokaupassa.