Kello -koruheijastin design Ilkka Supanen ja toteutus Saintex

Ilkka Suppanen on esillä Designmuseossa

Kansainvälisesti arvostetuimpiin suunnittelijoihin lukeutuva Ilkka Suppanen on nyt esillä Designmuseon Galleriassa, Helsingissä. Söderbergin muotoilupalkinnon vastaanottaneen Suppasen näyttelyssä voi ihastella sitä, kuinka yksinkertainen muuttuu suureksi.

Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto

Merkittävä Torsten ja Ragnar Söderberg -säätiön jakama palkinto myönnetään vuosittain aktiiviselle pohjoismaiselle suunnittelijalle tai käsityöläiselle. Viime vuoden marraskuussa, 4.11.2015 palkinnon pokkasi Ilkka Suppanen. Palkintoraati arvosti etenkin Suppasen muotoilun kestävyyttä ja humaaniutta. Söderbergin palkintojury kuvailee Suppasta mm. seuraavasti, ”Luottamuksella ja humanistin silmällä hän asettaa sisällön tyylin edelle ja ihmisen muodon edelle. Ilkka Suppasen maailmassa monimutkainen muuttuu yksinkertaiseksi ja yksinkertainen muuttuu suureksi.”

Näyttely on avoinna aina 27.3.2016.

Saintexin ja Ilkka Suppasen yhteistyönä syntyi Shine -heijastinsarja

Ilkka Suppanen on yksi niistä kotimaisista suunnittelijoista, jonka kanssa olemme toteuttaneet upeita designheijastimia. Jousiheijastimet muuntuivat Ilkka Suppasen käsissä kauniiksi ja korumaisiksi heijastimiksi.

Shine -heijastinsarjassa on 3 erilaista muotoa: kaulaan ripustettava Möbiuksen nauha, sekä Ketju – ja Kello -korujousiheijastimet.